Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Вибираємо колонки

Вибираємо колонки

Доброго часу доби! Більшість із нас хоча б одного разу стикалися із проблемою вибору колонок. На першому етапі все, що нам потрібно, – це гарне звучання, можливість дивитися фільми, грати, деяким і потанцювати. Спробуємо розібратися за пунктами.
Для початку це типи колонок - 2.0, 2.1, 5.1 і саундбари.
2.0. Стереопара, що відтворює середні, низькі та високі частоти. Підходить для «фону» та прослуховування музики.

2.1. Стереопара, що відтворює високі та середні частоти + колонка для низьких частот (сабвуфер). Підходить для фільмів та ігор. На мою думку, найоптимальніший варіант, та й цінова політика на даний вид колонок цілком прийнятна.

5.1. Удосконалений варіант 2.1 систем – додані ще 2 тилові колонки та центральна. Щоправда, можуть виникнути питання з підключенням: у комп'ютері має бути 5.1 вихід (дивитися в характеристиках материнської плати чи звукової карти), а ось із ноутбуками складніше – якщо ноут без цифрового виходу (а акустика без цифрового входу), тоді купуєш зовнішню звукову картку. Фільми 5.1. Якщо дивитися фільми онлайн, то втрачається сенс, т.к. чується тільки стереозвук. А ось завантажувати фільми можна як стерео, так і з багатоканальним звуком, тут система покаже себе у всій красі.

Саундбар являє собою довгу колонку з безліччю динаміків усередині. Часто комплектується сабвуфером. Зручно, коли небагато місця для встановлення.

Ідемо далі – підключення та використання.
При підключенні використовується штекер 3,5” та шнур 220В. Також є USB колонки (з 220В і без). Більше просунута і дорога акустика з Bluetooth підключенням.
У використанні важливу роль відіграє потужність системи. Щоправда, це не означає, що більше ватів, то якісніше. У середньому для озвучення однієї кімнати до 20 кв.м. вистачає 10-20Вт. Якщо ж йдеться про фільми чи дискотеки вдома, то можна і 50, і 100 (на випадок, якщо сусіди мирні, чи їх взагалі нема вдома).

При виборі зверніть увагу на розташування панелі регулювання. Погодьтеся, адже незручно, коли регулювання знаходиться на задній стороні однієї з колонок, зручніше було б попереду чи збоку. Буває також управління дротове та бездротове (дистанційний пульт). Деякі виробники виносять підсилювач потужності в окремий блок, це дуже зручно, можеш розташувати його поблизу від себе, а колонки розставити подалі.

Небагато про частоти… Виробник часто вказує діапазон від 50Гц до 20кГц. Зазначу, що фізичні дані динаміка мають відповідати розміру хвиль.
У деяких системах також є така опція, як радіо, враховуючи, що чіп коштує недорого. Інші дають можливість навіть слухати музику з карток пам'яті, що на сьогоднішній день дехто вважає за непотрібне.
В принципі, тут був короткий опис вибору акустики. У кожній системі, природно, є свої плюси та мінуси, але лише вам вирішувати, що більше потрібно – прості колонки для «фону» або ж системи типу 5.1 для фільмів чи танців…


  |  Aug 03, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх