Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Вибираємо бюджетний ноутбук

Вибираємо бюджетний ноутбук

На сьогоднішній день існує така величезна кількість ноутбуків, які за своїми параметрами різняться так, що просто розбігаються очі і мимоволі починають плутатись думки «а чого я хочу?». Начебто на перший погляд зрозуміло, щоб був компактний, хороший процесор, мінімум 2 ядра, продуктивність нормальна ... Але коли починаєш вибирати за бажаними параметрами, бачиш, що ціни починають «кусатися». Давайте спробуємо подивитися бюджетні варіанти та дізнатися, що з даної категорії нам доступно на нашому ринку та більш-менш відповідає нашим бажанням.


Вузька кількість виробників, таких як ASUS, LENOVO, ACER, HP та KIANO пропонують моделі останніх двох років крім класичних ноутбуків також трансформери та моделі зі знімним екраном, що також можна використовувати як планшет і є дуже зручним. До речі, останні йдуть із сенсорним екраном і представлені моделями від усіх заявлених виробників за винятком ACER.


Діагональ екрану варіюється від мінімального 9,7 дюймів до середнього 15,6 дюймів, з роздільною здатністю в основному 1366 x 768 HD, і матовим або глянцевим покриттям.
Процесор у більшості або Intel Celeron, або Intel Atom, хоча ось LENOVO, наприклад, пропонує навіть i5 Intel. Число ядер у моделях відрізняється - або 2, або 4 з тактовою частотою в основному до 1,5 ГГц, але є і 20 відсотків з частотою 2,0-2,5 ГГц. Оперативка, щоправда, бажає кращого, але враховуючи, що ми дивимося суто бюджетні моделі, то вісім моделей представлені з оперативною пам'яттю розміром 4 Гб, решта ж – до 2 Гб. Об'єм жорсткого диска варіюється від 320 Гб до 500 Гб, щоправда, ASUS представив модель з пам'яттю 1 Тб. Деякі моделі представлені без диска HDD, тільки SSD - розміром або 32, або 64 ГБ. А ось ASUS, наприклад, скомбінував HDD та SSD, де HDD йде розміром 500Гб, а SSD або 32 Гб, або 64Гб.


Операційні системи також представлені так би мовити «на любителя» - починаючи від ноутбуків взагалі без ОС (freeDOS), на Linux, і закінчуючи Windows 7, 8, 10.
У заявлених моделях лише 90% мають DVD-привід, в інших же він відсутній. Не знаю, може, виробники думають, що в наші дні він є пережитком минулого, як колись дискети, хоча й сьогодні є багато користувачів, прив'язаних до даного атрибуту. А для деяких він є хіба що ключовим компонентом у виборі ноутбука!


Приблизно половина моделей мають вагу до 1,5 кг, інші варіюються до 2,5 кг із корпусом із пластику, хоча ось ASUS представив своїх трансформерів із металевим корпусом.
Ну, от начебто б і все. Який висновок із цієї статті ми можемо зробити? Якщо потрібен «відрядження» варіант, то відмінно підійдуть трансформери від ASUS, де все по мінімуму - починаючи від екрану (розмір 10'') і закінчуючи оперативною оперативністю, вагою (1,1 кг). А якщо додому – то ACER, LENOVO або HP, принаймні це класичні ноути з екраном 15,6” з нормальною оперативністю, пам'яттю та процесором.


  |  Aug 08, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх