Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Smart watch – зручність чи безпека?

Smart watch – зручність чи безпека?

 Нещодавно увійшли в моду так звані «розумні годинники», які крім підрахунку калорій, що спалюються, і ваших кроків, також з'єднують вас з вашим смартфоном, показують на своєму дисплеї повідомлення, дзвінки і виконують ще різні функції. Ці смарт-аксесуари (фітнес-браслети та смарт-годинник) можуть зробити вас мішенню для зломщиків. А ось чому: раніше цього року вчені Технологічного інституту імені Стівенса з'ясували, що в цих аксесуарах знаходиться вся інформація, необхідна не тільки для злому вашого банківського рахунку, але навіть і вашого будинку. Зламати їх не просто, але можливо.


Проведені ними дослідження показали, що смарт браслети здатні відстежувати рухи руки під час введення ПІН-коду в банкоматі або зчитувачах карток доступу. Зловмисники навчилися діставати ці дані через Bluetooth та передавати їх бездротовою мережею на інші пристрої. За допомогою даних, що просочилися, був розроблений алгоритм, за допомогою якого обчислювали значення ПІН-кодів з 5 тис. комбінацій. За основу взяли рух руки з одягненим гаджетом при наборі, її дистанція та напрямок. Мимовільні учасники експерименту навіть не підозрювали, що допомагають. Після завершення введення пароля завжди був якийсь жест, як здогадалися дослідники пізніше, він означав натискання клавішу «Enter» і завершення авторизації. За першої спроби алгоритм визначив 80% прикладів, а після четвертої – 99%.
Головним завданням дослідників була безпека персонального банкінгу, але в ході експерименту постали нові питання, такі як захист бізнесу та будинку. Адже інформацію можна рахувати з необмежених кнопкових пристроїв – від введення телефону до засекречених паролів.


Так, наприклад, співробітники носять смарт-браслети в офісі, де є двері з кнопковою консоллю, що дуже зручно – не потрібно мати комплект ключів, достатньо запам'ятати комбінацію клавіш і все! Але там багато дорогої техніки і різна секретна інформація, а ваш аксесуар може бути знаряддям в руках злочинців.
Не забудьте і про безпеку вашого житла, так, наприклад, панель введення пароля, щоб поставити на сигналізацію приміщення, або ж у разі спільної оренди, деякі ставлять «електронний замок», що в свою чергу може також бути підданий ризику злому.
Можна припускати, що в нашій країні таких зломщиків ще немає, але, я думаю, задуматися над цим питанням все ж таки варто. Адже, як ми всі знаємо, прогрес не стоїть на місці, чи він на користь, чи на шкоду.


  |  Aug 31, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх