Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Samsung Galaxy Note 7 та літієвий акумулятор – у чому проблема?

Samsung Galaxy Note 7 та літієвий акумулятор – у чому проблема?

Доброго часу доби. Нещодавно в серпні компанія Samsung випустила у продаж свій новий смартфон Galaxy Note 7, але вже зупинила їх продаж. Вся справа в тому, що почастішали випадки займання при зарядці (!) – у 2,5 млн користувачів зафіксовано 35 випадків. Для такої величезної компанії і з таким брендом, що вселяє довіру, це дуже не просте рішення. І, як у корпорації пояснили, причина у батареї, але детальної інформації, на жаль, немає.
А оскільки відомий факт, що у випадку, коли літієва батарея заряджається занадто швидко або в ній є дефект, тоді це може призвести до займання. Дана компанія використовує стандартні літієво-іонні акумулятори, в принципі їх використовує вся галузь. Але що ж у них такого небезпечного, адже на решту подібних нарікань немає?
Згадаймо курс фізики зі школи… Конструкція акумулятора складається з анода, катода та літію. Перші два розділяються органічним рідким електролітом і мембраною-сепаратором, а останній (літій) переміщається через пори цієї мембрани між анодом та катодом. І якщо батарея починає дуже швидко заряджатися, то виділяється велика кількість тепла, а біля анода можуть формуватися невеликі «лусочки» з літію, що, власне, і призводить до короткого замикання.


Серед інших дефектів, що призводять до подібної ситуації, можна відзначити забруднення у вигляді невеликої кількості металу або міні отворів в корпусі пристрою, які утворюються після декількох зарядок внаслідок температурних деформацій. Також небезпека може виникнути при виготовленні батарейок (12 або більше), але такі використовуються в ноутбуках.
Крім вищеописаного, ми також знаємо, що якщо під час зарядки пристрій сильно нагрівається, значить щось не так з його акумулятором. Хоча, з іншого боку, усі пристрої у такий період нагріваються.
Отже, чекатимемо конкретики від компанії Samsung, а поки що вона рекомендує позбутися акумуляторів з подібними симптомами. Але, враховуючи, що в цій моделі він не знімний, просто купити новий і поміняти самому не вдасться.


  |  Sep 05, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх