Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Різниця оригінальних та неоригінальних картриджів

Різниця оригінальних та неоригінальних картриджів

Розвиток нових технологій не стоїть на місці, швидко розвиваючись разом з іншими напрямками: машинобудуванням, медициною, освітою і так далі. Ще кілька років тому принтери були частиною виключно офісного життя, але сьогодні вони є вдома у багатьох людей. Виною цьому зручність, економія грошей та відсутність необхідності йти кудись, щоб отримати роздрук важливих паперів, фотографій, книг та іншого матеріалу.

Через місяці активного використання принтери, робочим елементом яких є картриджі, виходять з ладу - фарба закінчується, і вони перестають друкувати або починають робити це неякісно. Вирішити цю проблему можна шляхом заправки або повноцінної заміни зберігача пігменту. Перша дія не включає ніяких складнощів, але друга вимагає до себе більш уважного ставлення. На ринку технологій картриджі представлені три типи: оригінальні, неоригінальні та відновлені. Які все ж таки краще вибирати, спираючись на терміни служби, частоту заправки та на інші нюанси – поговоримо сьогодні.

Що потрібно знати про копіювальну техніку та її обслуговування?

Під час виробництва копіювальної техніки кожен виробник додатково лінійку включає витратні матеріали. Це дає можливість за необхідності здійснювати ремонт або заправку/заміну картриджів. Також витратні матеріали дозволяють виробнику окупити виробництво принтера, розподіливши собівартість продукту за основним товаром та комплектуючим до нього.

Зверніть увагу, що багато виробників саму копіювальну техніку реалізують практично з мінімальною націнкою, а іноді собі на збиток. Проте основна вартість компенсується дорогими витратними матеріалами: фарбою, картриджами тощо. Щоб не потрапити на маркетингову вудку, рекомендуємо заздалегідь звернути увагу на вартість обслуговування та ремонту.

 Оригінальні картриджі

Кожна модель принтера включає картридж, який підходить тільки до даної лінійки і не сумісний з іншими пристроями. Торгові марки зі світовими іменами "HP", "Canon", "Epson", "Brother", "Panasonic", "Lexmark", "Samsung" у свій асортимент включають оригінальні витратні комплектуючі. Брендовані картриджі є найбільш вдалим вибором у тих випадках, коли настав час міняти їх унаслідок виходу з ладу. Це з багатьма переважними рисами:
•    якість друку не зрівняється навіть із найбільш добре зробленою реплікою;
• надійність підтверджена експертами виробленої компанії, а також встановленими стандартами світового значення;
•   собівартість відбитка є дуже високою;
• Більшість моделей можна заправляти 4-5 разів.
Ще одна важлива перевага оригінальних картриджів – можливість відремонтувати його у сервісному центрі Avistagroup. Тим не менш, такі моделі виходять з ладу вкрай рідко. В середньому їх термін служби становить 10 000 сторінок за активного режиму користування в офісних умовах. Після цього картридж потрібно обслуговувати та заправляти, що ще на кілька років збільшить період користування, повністю окупивши себе.

 Неоригінальні картриджі

Якщо оригінальні картриджі випускаються під куруванням професійних фахівців – неоригінальні не включають виробничих стандартів та інших факторів, що підвищують термін служби. Проте їхня популярність знаходиться на високому рівні. Це пов'язано з тим, що вартість репліки в кілька разів нижча за оригінальний картридж. Невисока ціна – єдиний плюс таких витратних матеріалів.

Варто звернути увагу! Економлячи на основному ціннику продукту, ви можете зіткнутися з великими витратами надалі. Деякі моделі не підлягають заправці та ремонту, що призведе до покупки нового картриджа. Також термін служби реплік у кілька разів нижчий – при активному користуванні їх ресурс на 20-50% нижчий за продуктивність оригінальної моделі. Далі картридж потрібно заправляти, що ще трохи продовжить термін служби, але цю процедуру можна повторювати не більше 3 разів.

Відновлені картриджі з Європи

При активному користуванні копіювальної техніки люди рано чи пізно починають замислюватися про пошук інших способів економії. На сьогоднішній день багато компаній займаються відновленням картриджів. Суть схеми полягає в тому, що з ринку скуповуються вже використані моделі, потім:
• ¦ чистять;
•    змінюють комплектуючі;
•    заправляють.
Говорячи про технічні характеристики відновлених картриджів їхньої Європи, важливо відзначити бездоганну схожість із оригіналом. Зроблена модель на совість практично нічим не відрізняється, оскільки більшість деталей, як і раніше, залишаються вихідними. Термін служби в деяких випадках зменшується, проте продуктивність, якість друку та витрата фарби залишаються аналогічними оригінальним показникам.

Незалежно від того, який картридж ви оберете в результаті, його рано чи пізно потрібно буде обслуговувати. Якщо оригінальні включають тривалий термін служби і більш низька витрата барвистого пігменту - неоригінальні моделі працюють в півсили. Вартість других буде в кілька разів нижчою, але заощаджені кошти вам доведеться витратити на часту заправку, а в деяких випадках і на покупку нового картриджа. Проте, якщо ви не бажаєте користуватись репліками, а оригінальні моделі вам не по бюджету – є варіант придбання відновлених картриджів із Європи. При цьому варто пам'ятати, що дані моделі пройшли ремонт і жодних гарантій на тривалу експлуатацію немає.


  |  Apr 17, 2019  |   0 Коментов  |  


Вверх