Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Принтер Additive Manufacturing Facility. 3D-друк у космосі - реальність?!

Принтер Additive Manufacturing Facility. 3D-друк у космосі - реальність?!

Additive Manufacturing Facility (AMF) – розробка вчених із США. Це високотехнологічний 3D-принтер, відмінна риса якого – можливість друкувати в умовах мікрогравітації, а також у несприятливому та нестабільному космічному середовищі.

Розробки принтера розпочалися у 2014 році. Створювався він на основі технічних даних свого попередника Zero-Gravity, який уже побував на МКС та був випробуваний космонавтами. Однак розробники у співпраці з інженерами корпорації Made in Space вирішили вдосконалити цю модель і зробити її більш функціональною, пристосованою до космічного середовища.

 Можливості AMF

Принтер AMF може працювати з різними видами пластику – ABS, PEI/PC, а також із поліетиленом високої щільності. Вибрано ці матеріали та адаптацію обладнання під них не випадково. Вони мають високу щільність, а готовий надрукований об'ємний предмет - достатньою міцністю. При цьому матеріал не втрачає своїх властивостей навіть за температури в 170 градусів.

Обладнання може створювати певний спектр деталей, які необхідні проведення дослідних місій на орбітальних станціях. Наприклад, для екіпажу принтер може створювати гайкові ключі або інший невеликий особистий інструмент. Згодом запропонована 3D-технологія буде використана для створення компонентів та комплектуючих до космічних кораблів, що допоможе екстрено вирішувати питання щодо відновлення функціональності та працездатності техніки, не чекаючи поставки запчастин із Землі.

3D-друк у космосі – реальність?

Перші, успішно виконані тривимірні зображення дозволили зробити висновок – принтер чудово справляється з покладеними на нього завданнями. Мікрогравітація не позначилася на точності копії, що відтворюється. Крім того, сам Additive Manufacturing Facility вже оснащений додатковими контрольними функціями:
•   Високоточне сканування зразка;
•   Перевірка готових деталей на геометричний збіг з оригіналом;
•   Висока швидкість обробки матеріалів без втрати якості та точності створення копій.
AMF – це представник нової віхи у розвитку тривимірного друку. За словами інженерів та представників компанії, обладнання буде розвиватися і надалі. Удосконалення підлягають розміри та панель керування. Можливо, у майбутньому на станціях МКС з'являться компактні та незамінні принтери, які за лічені секунди створюватимуть запчастини для корабля.


  |  Sep 06, 2019  |   0 Коментов  |  


Вверх