Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Правила поведінки з ноутбуком

Правила поведінки з ноутбуком

На сьогоднішній день наше життя практично неможливе без ноутбука. Хтось використовує його для роботи (в офісі, відрядженнях), хтось для перегляду фільмів, хтось для іграшок. Але цей помічник також потребує й хорошого звернення, адже якщо акуратно до нього ставиться, він може послужити довгі роки. Спробуймо розглянути основні правила роботи з ноутбуком.
По-перше, дотримуйтесь інструкції. Деякі, на жаль, її відкривають лише тоді, коли ноутбук починає неправильно функціонувати. Використовуйте лише «рідні» аксесуари. Наприклад, не намагайтеся підключити чужий блок живлення, інакше ноутбук може згоріти. При включенні необхідно спочатку підключити блок живлення до ноута, а потім підключати до розетки. Коли на вулиці гроза, необхідно бути обережним з підключенням через локальну мережу (хоча сьогодні більшість користується роутерами, проте це не слід виключати), оскільки вбудований модем може згоріти.


Наступною причиною несправностей може бути рідина, пролита на ноутбук. Адже з огляду на те, що він компактний, ми часто влаштовуємося з ним на дивані з чашкою чаю, кави або якогось напою. Один необережний рух і все, що у чашці може опинитися на клавіатурі. Тоді слід негайно перевернути його і дати можливість рідині витекти, не забуваймо, що необхідно відключити його з розетки, витягнути батарею. Але залишки рідини можуть бути всередині ще близько двох діб, що може призвести до корозії. Навіть якщо ви так зробите, подальша нормальна робота ноутбука не гарантована. Краще відразу віднести його в сервісний центр, адже чистка буде дешевшою, ніж заміна зіпсованих деталей. Тому їсти і пити напої все ж таки краще на кухні.
Варто пам'ятати і про перегрівання ноутбука. Для нормальної роботи кулера необхідне вільне проникнення повітря всередину через нижній та бічний відсіки вентиляції. Тому якщо хочеться попрацювати із зручностями (на дивані) потрібно забезпечити тверду поверхню під ноут. Для цього підійде спеціальна підставка або у крайньому випадку велика книга.


Не забуваймо, що не потрібно вмикати ноутбук на холоді або в приміщенні після різкого перепаду температури. Зачекайте трохи часу. Відкривати та закривати його необхідно обережно, не ляскаючи кришкою, інакше може пошкодитись екран, як і у випадку, коли всередині лежить флешка, ручка або якийсь вузький предмет.
Ось основні правила поведінки із ноутбуком. Якщо ви їх дотримуватиметеся, він прослужить вам довгі роки.
Якщо у вас виникнуть проблеми, звертайтесь до нашого сервісного центру. Наші фахівці можуть допомогти вам у вирішенні будь-яких питань, пов'язаних з комп'ютерами в найкоротший термін.


  |  Aug 04, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх