Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Чи пам'ятаєте ви Motorola?

Чи пам'ятаєте ви Motorola?

Всі ви, напевно, чули про бренд «Motorola», але мало хто знає про її історію. Адже це тільки зараз ця торгова марка, що займається виробництвом смартфонів, не популярна, а ось протягом усього двадцятого століття вона була лідером у сфері інтегрованих телекомунікацій та вбудованих електронних систем.
Починаючи з року своєї освіти компанія бере активну участь у новаторських розробках у сфері комунікацій та електроніки. Motorola була першовідкривачем мобільного зв'язку, створивши автомобільне радіо та мережі громадянської безпеки. Також за допомогою її обладнання було передано перші слова людини з Місяця. І саме після виходу в продаж першого стільникового телефону, який можна було тримати в руці, і запуск повністю цифрового технічного стандарту телебачення високої чіткості (HDTV) в 1990 р. у сфері комунікацій відбулася революція.
Але давайте по порядку.


Отже, колись давно в 1928 році два брати Пол і Джозеф Галвіни купують збанкрутіле підприємство з виробництва випрямлячів змінного струму і називають його Galvin Manufacturing. У 1930 році вони реєструють торгову марку Motorola (motor - транспортний засіб, -ola - закінчення марки популярного тоді домашнього радіоприймача Victrola). У 1936 році компанія випускає «Поліс крузер», що є авторадіоприймачем, правда, спочатку він був тільки у поліцейських, трохи пізніше його почали випускати і на побутовому рівні.
У 1940 р. «Моторола» вперше розробляє переносну в руці приймальну радіостанцію для військ зв'язку армії США, що перетворилася на один із символів Другої світової війни. У 1943 р. була розроблена перша портативна приймально-передавальна радіостанція «уокі-токи», яка містилася в рюкзак. А 1947 року Galvin Manufacturing була перейменована на «Моторола».


У 1948 році компанія починає постачання авторадіоприймачів на заводи "Форд" і "Крайслер", а незабаром до неї переходить і виробництво всіх радіоприймачів, що встановлюються "Дженерал моторс".
У 1955 р. графічний дизайнер Чикаго розробив логотип компанії у формі кажана. А через рік було випущено компактний радіоприймач, який нам відомий під назвою «пейджер», першими користувачами якого були лікарі.


У 60-х продукція компанії почала застосовуватися в космічній сфері, зокрема в 1969 Ніл Армстронг, будучи на Місяці, говорив свою знамениту фразу «Це – маленький крок для людини, але величезний – для людства», яка передавалася на Землю через ретранслятор « Мотороли».
Чи не помічали, що майже на всіх офіційних знімках телефонів Motorola на дисплеї стоїть час 11:35 АМ? Це пов'язано з тим, що саме об 11:35 3 квітня 1973 співробітник корпорації Мартін Купер здійснив перший у світі дзвінок з мобільного телефону.


Після багатьох років розробок у 1983 р. запрацювала перша стільникова система DynaTAC, з цією ж назвою був і перший портативний мобільний телефон. Незважаючи на акумулятор, якого вистачало на 8 годин, масу майже 800гр, розміри 33х4,4х8,9 см і ціну в $3995 у США він викликав ажіотаж.
У 1987 р. "Моторола" випускає свою останню модель автомагнітоли, далі місце на ринку вже займатимуть контрольно-вимірювальні прилади для легкових та вантажних автомобілів, бортові комп'ютери.
Через два роки на ринок вийшла легка та маленька модель стільникового телефону MicroTAC, а ще через 7 років – був випущений рекордсмен свого часу ультралегкий та компактний телефон StarTAC.


У 2011 році Motorola розділилася на дві компанії – Motorola Mobility (мобільні пристрої) та Motorola Solutions (телекомунікаційне обладнання), з яких того ж року оголосили про продаж першої корпорації Google. Причому всі патенти за багаторічну історію «Мотороли» також належать Google.


А ось з 2014 і до 2016 тривало підписання угоди китайської компанії Lenovo з Google про продаж першої Motorola Mobility, де патенти і надалі залишатимуться в руках Google. Назва ж вирішили скоротити та випускати подальші смартфони з логотипом «Moto».


Окрім мобільних радіоприймачів і телефонів за свою історію компанія Моторола випускала також мікропроцесори, модеми для мереж кабельного телебачення, пристрої для заряджання побутових батарей, обладнання для мереж WiMAX, ретранслятори, професійні радіостанції, ноутбуки.
А згадайте про досить успішну модель Motorola RAZR, яка була випущена у 2004 році. Вона розійшлася тиражем у понад 120 млн одиниць, внаслідок чого у 2005 році посіла друге місце на ринку мобільних телефонів. Звичайно, їй все одно було далеко до NOKIA, яка багато років утримувала весь ринок у своїх руках.


  |  Aug 11, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх