Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Новий ноутбук Microsoft Surface Laptop не ремонтується

Новий ноутбук Microsoft Surface Laptop не ремонтується

Компанія Micosoft випустила ноутбук Surface Laptop із операційною системою Windows 10 S, на процесорі Intel Core i5 або i7, залежно від версії.
Можливо, Ви вже чули про портал iFixit, який популярний тим, що тестує пристрої на ремонтопридатність, а потім виставляє оцінки. Так ось, після випуску Surface Laptop співробітники поставили оцінку «0» з можливих «10» ремонтопридатності цього апарату. Що це означає? Відремонтувати пристрій без пошкоджень корпусу не вдасться, навіть провести елементарне чищення (профілактику) кулера.
Почали спеціалісти зі зняття задньої кришки – при цьому вони не виявили жодного гвинта (!), по кутах корпусу були гумові наклейки, під якими були вставки з металу. Відповідно, після зняття кришки, щоб посадити її на місце, потрібно використовувати клей, інакше вона ніяк не триматиметься (


Наступним етапом була клавіатура – ​​палітурка яка покрита штучною замшею. І знов-таки, зняти її, не завдаючи пошкоджень, не вийде. Хлопці намагалися акуратно її відокремити від корпусу – не вийшло. Використовували навіть фен, але отримали лише кілька кнопок. У результаті довелося обрізати ножем по краях, тим самим порушуючи її цілісність.
Діставшись нарешті до внутрішніх деталей, фахівці виявили, що компоненти ноутбука розділені один від одного термощитками, і щоб вийняти один із компонентів, а потім поставити його після ремонту або заміни на місце не вийде. Тоді питання – а якщо ноутбук завис і, якщо зі звичайним ноутом необхідно лише від'єднати акумулятор і знову його вставити, то що робити в цій ситуації?

Як ми говорили раніше, і як ви бачили на фото, задня кришка є гладкою і без будь-яких гвинтів, акумулятор знаходиться всередині, щоб дістатися до нього, необхідно повністю розібрати пристрій. Але тут виникає ще одна проблема – він приклеєний до корпусу (!), до клавіатури зокрема. А враховуючи часті звернення до сервісних центрів із питанням заміни акумулятора, можна дійти невтішного висновку, що у Surface Laptop термін роботи батареї явно обмежений.


Що ж щодо ремонту чи заміни інших компонентів пристрою? Наприклад, поміняти жорсткий диск, оперативну пам'ять чи процесор? У цьому пристрої всі ці компоненти припаяні до материнської плати (!), тому доведеться міняти всю плату. Але є ще один момент - у випадку, якщо роз'єм для навушників вийшов з ладу, що також часто буває, доступ до нього можна отримати лише знявши кулер, материнську плату.


Після закінчення розбору ноутбука iFixit, як говорилося спочатку, поставив нуль балів із десяти за своєю шкалою ремонтопридатності зі словами «Це заповнена клеєм чудовисько. У ньому немає нічого, що можна було замінити, та нічого довговічного». До речі, це не перша модель ноутбука від Microsoft, яка потрапляла в руки iFixit, і наприклад, за модель Surface Book портал виставив 1 бал з тих же 10 з тією відмінністю, що його все ж таки вдалося акуратно розібрати.


  |  Jul 07, 2017  |   0 Коментов  |  


Вверх