Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Історія творця PayPal

Історія творця PayPal

Поговоримо сьогодні трошки про історію. Про історію однієї людини, яка своєю винахідливістю, своєю завзятістю ставить себе нарівні з такими людьми епохи, як Генрі Форд, Томас Едісон, Говард Хьюз – про Ілона Маску. Колись режисер блокбастера «Iron Man» («Залізна людина») Джон Фавро ще перед початком зйомок першої частини відправив Роберта Дауні-молодшого на бесіду з Маском, щоб актор зрозумів, яким має бути його герой Тоні Старк. На його рахунок можна записати основу SpaceX, X.com (згодом об'єднаної з Confinity і PayPal, що утворила), Tesla Motors і Solar City.
Але почнемо по-порядку. Ілон Рів Маск народився і виріс у Преторії (ПАР). У віці десяти років отримав у подарунок свій перший комп'ютер, в якому було 5 кілобайт пам'яті та «Курс програміста-початківця», який він засвоїв за 3 дні. У віці 12 років Ілон винайшов відеогра Blast Star і продав її журналу PC and Office Technology за 500 доларів. За допомогою виручених коштів від продажу акцій фармацевтичної компанії Маск у віці 17 років їде до Канади, де вступив до університету.


Подальше його життя складається з проектів, спочатку простих, а потім дедалі сміливіших і масштабніших. Першою компанією братів Масків була Zip2, заснована в 1995 році і спеціалізується на програмному забезпеченні для новинних компаній. Щоб утримати її на плаву, брати спали в офісі, який знімали, приймали душ у роздягальні місцевого стадіону, і весь час працювали за комп'ютером. У 1999 році проект продали компанії Compaq за 308 млн доларів, з яких Ілон отримав 7% (22 млн дол.).
У березні 1999 року Ілон Маск став фундатором X.com – система фінансових розрахунків онлайн. А через рік у результаті злиття з Confinity утворилася PayPal, яка у перші місяці існування обслуговувала електронні аукціони. У жовтні 2002 року eBay викупила її за 1,5 млрд доларів США (Ілону належали 11,7% акцій).


Після такого успіху Маск вирішив ризикнути всім своїм станом та здійснити три свої грандіозні проекти. Першим із яких був SpaceX – заснований у червні 2002 року, приватний розробник серії ракет-носіїв. Через два роки він засновує Tesla Motors, а ще через два роки – компанію Solar City.
Але ж не все в житті буває так просто, навіть коли є такі великі гроші… До 2008 року два з трьох проектів вважалися провальними – SpaceX і Tesla Motors: три запуски ракет були провальними, електромобіль Tesla Roadster назвали найпередбачуванішим провалом 2007 року. Та й в особистому житті Ілана теж чекав краху - він розлучився зі своєю першою дружиною.


І лише до кінця 2008 року він знову «починає набирати висоту». У вересні було здійснено успішний четвертий запуск SpaceX і наприкінці року NASA дає контракт на 20 запусків, які все успішно завершилися. А під Різдво ще один подарунок – 50 млн. доларів у Tesla вкладає компанія «Даймлер». І це було не дарма, адже наступний електромобіль Tesla Model S отримав майже максимальну оцінку у споживачів і найвищий безпековий рівень у експертів. Щодо третього проекту, Solar City стала найбільшою в країні компанією зі встановлення сонячних панелей.

 

У 2013 році SpaceX та Tesla Motors почали спільно працювати над новим проектом Hyperloop, що передбачає створення високошвидкісної транспортної системи на повітряній подушці та повітряних компресорах, які діють усередині труби зі зниженим тиском. А в грудні 2015 року Ілон запустив проект з дослідження штучного інтелекту.
Тож, як кажуть, немає нічого неможливого. Ілон Маск довів нам це, його завзятість та нещадність до себе допомогли йому у досягненні поставленої мети.


  |  Aug 29, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх