Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Internet.org – безкоштовний інтернет доступний?

Internet.org – безкоштовний інтернет доступний?

Кілька років тому – у 2013 році – Марк Цукерберг із підтримкою таких гігантів, як Ericsson, Samsung, Opera Software, MediaTek, Qualcomm та Nokia створили проект, що надає безкоштовний доступ до деяких інтернет-ресурсів мешканцям найменш розвинених країн. Даний проект піддавався жорсткій критиці через порушення мережевого нейтралітету і те, що багато уваги приділялося власним сервісам Facebook. І майже до квітня 2015 року користувачі ресурсу могли безкоштовно заходити лише на кілька сайтів, список яких визначала компанія Цукерберг.
Через деякий час доступ до платформи отримали і сторонні розробники, які виконували певні рекомендації до сайтів (у вересні 2015р. додаток для Android перейменували на Free Basics).


Але, незважаючи на проблеми, що виникають у доступі до ресурсу в деяких країнах, зокрема, в Індії, Internet.org продовжує набирати обертів. Так, у 2014 році активних користувачів налічувалося 3 млн осіб, у 2015 році – 15 млн, а у травні цього року – понад 25 млн жителів планети. За даними виконавчого директора Facebook Марка Цукерберга, протягом останнього року приріст користувачів Мережі склав 166% (понад 1 млрд) і на сьогоднішній день ресурсом користуються понад 40 млн людей у ​​49 країнах світу.
«Першопрохідниками» платформи були у 2014 році – Замбія, Кенія, Танзанія, у 2015 – Гана, Колумбія, Індія, Філіппіни, Гватемала, Індонезія, Малаві, Бангладеш, Пакистан, Сенегал, ПАР та Болівія.


  |  Nov 08, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх