Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Гарячі клавіші YouTube

Гарячі клавіші YouTube

Напевно, вже давно відомий відео-портал YouTube. Але не всі, напевно, знають про існування на ньому гарячих клавіш, які набагато спрощують користування. До речі, примітно й те, що дані «шорткати» працюють не лише на даному ресурсі, а й на будь-якій сторінці в мережі, де є відеоролик.
М - вимкнути звук (англ. mute). Якщо зазвичай ми шукаємо іконку динаміка, то тепер достатньо на клавіатурі натиснути букву «М» в англійській розкладці і готово! Звук буде вимкнено.
К – відновлення/пауза. При перегляді відео іноді приходить необхідність поставити його на паузу, за звичкою натискаємо на «пробіл». Але бувають ситуації, коли останній виконує зовсім іншу функцію - "опустити сторінку вниз". Тому існує гаряча клавіша К (також в англійській розкладці), при натисканні на неї нічого, крім зупинки і продовження відтворення відео не відбудеться.
F – повноекранний режим. Звичний подвійний клік відео і ролик відтворюється на весь екран. Але і в цьому випадку існує своя "кнопочка" - F (від англ. Full Screen), замість двох кліків - одне натискання.
J – перемотування відеоролика. Якщо вам необхідно переглянути ділянку відео, достатньо натиснути на клавіатурі на J, таким чином ви перемотаєте відео на 10 секунд тому. І не потрібно шукати «саме той момент» мишкою.
Ліва стрілка – перемотування відео. Як і попередня клавіша, ця здійснює функцію перемотування відео назад з тією різницею, що J перемотує на 10 секунд, а ліва стрілочка - на 5.
L – перемотування відео. Ця клавіша також виконує функцію перемотування, але вперед і на 10 секунд.
Права стрілка – перемотування відео. Як і попередня, перемотує відео наперед, але на 5 секунд.
0 (нуль) – перегляд відео з початку. Ну, а якщо ви хочете знову все переглянути, необхідно натиснути на нуль, тоді все буде відтворюватися з самого початку.
1-9 – перегляд однієї з дев'яти частин відео. YouTube ділить всі відеоролики на 9 фрагментів, чи то короткий ролик тривалістю в кілька секунд або півторагодинний фільм. І за допомогою навігації за цифрами ви можете переключатися на будь-який фрагмент відео, що дуже зручно для пошуку необхідної інформації.
Гіфки
Якщо ви хочете створити гіфку з відео, достатньо набрати в адресному рядку перед youtube слово gif (www.gifyoutube.com). Вас перекине на сторінку, де можна зробити гіфку, потрібно буде лише вказати час початку та час закінчення для гіфки.
Сподіваємося, що дана інформація буде корисною для вас і зробить зручнішим та комфортнішим перегляд відеороликів у мережі.


  |  Sep 12, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх