Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Нові можливості старих гаджетів

Нові можливості старих гаджетів

У сучасному світі цифрових технологій, нововведень люди часто змінюють свої гаджети, смартфон, планшет або щось подібне. Дуже швидко новинки, що користуються популярністю лише кілька місяців тому, стають не такими актуальними зі своїми функціями під час випуску чергового вдосконаленого пристрою такого типу. Деякі їх продають, деякі викидають (якщо пристрій розбитий або не підлягає ремонту), деякі дарують, а в інших воно просто припадає пилом десь на полиці. Але мало хто знає, що такому пристрою можна дати друге життя, навіть якщо відмовив якийсь модуль або не робочий екран. Зокрема, використовувати гаджети можна як сховище файлів або використовувати максимум вбудовану камеру за допомогою деяких додатків. Спробуємо розібратися докладніше.
Мультимедіа
Найпростішим способом використання старого пристрою є прослуховування музики або перегляд телепередач.

   

Для першого пункту вам знадобиться програмний аудіоплеєр, якщо такого немає або з яких-небудь причин не працює, можна використовувати інтернет-радіо, на щастя таких вистачає, наприклад, «TuneIn Radio» або «Яндекс.Радіо» або безліч інших. Якщо гучність або якість звуку з цього пристрою не задовольнять вас, можна використовувати зовнішню акустику, про її вибір ви можете прочитати в нашому блозі. Для другого пункту більше знадобиться планшет зі своїм великим у порівнянні зі смартфоном екраном. На онлайн ресурсах знайдеться чимало програм для перегляду ТБ.

  
Крім вищезгаданого, старий пристрій можна використовувати і як медіасервер для зберігання та роздачі медіафайлів. Для цього вам знадобиться одна програма - Kodi, вона безкоштовна, зі зручним інтерфейсом і відкритим вихідним кодом. Але оскільки пам'ять на пристрої обмежена, варто подумати про зовнішній накопичувач, який можна підключити за допомогою кабелю USB OTG, що дозволяє одночасно підключати і накопичувач, і живлення.


Відеоспостереження
Якщо з камерою на вашому гаджеті все нормально, його можна використовувати як IP-камера. Для цього також існує безліч різних програм, таких як IP камера або IP Webcam. Установка їх стандартна та проста. З їх допомогою можна через браузер будь-якого пристрою, що знаходиться в локальній мережі, віддалено дивитися відео та налаштовувати різні параметри запису.


До того ж гаджет можна використовувати як радіоняню, що вийде набагато дешевше, ніж купувати окрему апаратуру. Для цього також знайдеться багато безкоштовних програм, таких як «Радіоняня», «Dormi», «Baby Monitor». Працюють вони таким чином – при виявленні шуму надсилають SMS або здійснюють дзвінок на вказаний при налаштуваннях номер.


Безпека
Нестандартним способом використання смартфона є сигналізація вхідних дверей. Для цього існує платний додаток DoorSec Quick Door Security, після встановлення якого прикріплений до дверей гаджет буде реагувати сиреною або відправить SMS на номер телефону, що ви вкажете в налаштуваннях.
Як бачите, ваш старий смартфон або планшет при вмілому використанні може виконувати досить корисні функції.


  |  Aug 10, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх