Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Компанія Neuralink навчить людину керувати комп'ютерами силою думки

Компанія Neuralink навчить людину керувати комп'ютерами силою думки

У липні 2019 року компанія Neuralink та її керівник Ілон Маск представили світові новий винахід – нейроінтерфейс. Його основне призначення – це навчити людину керувати комп'ютерами та периферійними пристроями силою думки. Такий винахід дозволить людям з паралічем, епілепсією, сліпотою та іншими неврологічними захворюваннями переглядати пошту, відповідати на e-mail та повідомлення у смартфоні, спілкуватися із співрозмовниками «телепатично».

Конструктивні особливості нейроінтерфейсу

Нейроінтерфейс є складним обладнанням, що складається з ниток-імплантів, з'єднаних з електронним чіпом. Вони виконані з найтонших полімерів, оснащені нано-електродами. Нитки вживлятимуться за допомогою робота – «хірурга» в кору головного мозку в різних зонах та на різну глибину. Загалом пристрій може включати до 3000 електродів, які нанизані на 90 нитках.

Щойно нитки зможуть вловити мозкову активність у частині мови, слуху, зору, моторних функцій, вони почнуть передавати імпульси в обробний центр. Чіп очищатиме отримані дані, фільтруватиме їх і оцифровуватиме. Вся інформація потім передається в мобільний додаток або комп'ютерну програму і використовується відповідно до потреб споживача.

При цьому співробітники компанії Neuralink стверджують, що вживлення ниток є абсолютно безпечним для людини. Він не відчує різкого болю при просвердлюванні восьмиміліметрових отворів у черепі. Їх створюватиме високоточний робот – «хірург». Згодом імплантати вживлятимуть за допомогою лазера. Гнучкі нитки при цьому не відторгатимуться організмом. А сам процес «телепатичного» керування комп'ютерами не викликає особливих проблем навіть у пацієнтів із хворобою Альцгеймера або з повною відсутністю моторних функцій.

Плани щодо розвитку винаходу

Надалі Ілон Маск обіцяє створити бездротові датчики. Їх вживлення буде схоже на лазерну корекцію зору. Простота операцій позначиться на затребуваності нейроінтерфейсу. Поки що він перевірений лише на лабораторних щурах. Результати, як і відгуки на винахід, є позитивними.

У планах компанії – запатентувати пристрій разом із нейробіологами, які працюють у Стендфордському університеті. Потім важливо пройти процедуру отримання схвалення Міністерства охорони здоров'я США та випробувати нейроінтерфейс на людях із повним паралічем.


  |  Sep 06, 2019  |   0 Коментов  |  


Вверх