Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Струменеві картриджі. Куди течуть чорнила?

Струменеві картриджі. Куди течуть чорнила?

Одвічне питання людини, що мені робити з цим?

Я інженер у галузі друкарської техніки з величезним стажем роботи. Мені часто ставлять запитання. А чи довго пропрацює заправлений картридж? Що мені зробити, щоб він працював якісно? А чому принтер блимає і не хоче працювати? і т.д. і т.п.

Давайте розберемося, хочете і чи можете ви зберегти свою кишеню та навколишнє середовище? Відразу обмовлюся, мова піде про струменевий принтер і багатофункціональні пристрої (МФУ) виробництва Canon.
Ще один момент, це справедливо для техніки, яка має картридж - моноліт. Тобто конструкція головки та чорнильниці – одне ціле. Як на малюнку нижче.

Про що подбав Виробник.

У новому картриджі є заводська інформація про те, що він повний, принтер сам стежить за рівнем чорнила і видає користувачеві інформацію, що настав час змінити картридж, при цьому записується інформація в картридж, що він порожній і стеження вимикається. Далі рішення за користувачем: йти за новим або заправити та стежити за рівнем чорнила самостійно.

Про що подбала Фізика.

Якщо продовжувати друкувати далі, то справа вступає фізика процесу струминного друку. У голівці чорнило не тільки "друкує", а й охолоджує його, це ключовий момент, температура при друку всередині головки може досягати 500 грд. Що зробить електроніка головки, якщо забрати охолоджувач? Правильно, правильно... – згорить.
Принтер безперервно контролює температуру головки і якщо що-небудь піде не так, видасть помилку!
Ось коли принтер стоїть і блимає помаранчевим, а ми ходимо навколо нього і витрачаємо нерви, не розуміючи, що відбувається!
У більшості принтерів фатальна кількість миготінь це 5, 7 або 14 помаранчевих послідовностей з перервою на один зелений.
У цьому випадку вихід один – утилізувати старий та придбати новий!

Про що має подбати Користувач.

Терміново купити новий картридж!

Та ні, я просто пожартував. Усі, хто це зробив – не дочитали до цього місця!
Так що продовжимо .... кінець вже близький!

Включу свої телепатичні здібності – ага, у вас Віндовс! Вгадав?
Тоді так.
Пуск-налаштування-принтери та пристрої-Canon ваш принтер-(правою кнопкою мишки)Властивості-закладка обслуговування. Ось воно що нам потрібне.

Nozzle check або Перевірка сопл(дюз) це те, що вам потрібно. Це найвірніший спосіб проконтролювати, чи є чорнило у картриджах.
Ось що у вас має вийти на роздруківці, якщо все гаразд.

А тепер найголовніше, військова таємниця, якщо хочете...
Ніколи не залишайте принтер у стані, коли у вас є пробіли на цій роздруковці.
Терміново заправте картриджі!
В інтернеті багато інформації як це зробити. Процедура дуже проста.
Головне тут: Поверніть наклейку на місце та робіть все акуратно!

Висновки.

Якщо ви не довели картридж до фатальних миготінь, то обов'язково заправте його і друкуйте, спостерігаючи за якістю відбитка, виникли підозри - перевіряйте наявність чорнила, як описано вище.
Якщо це занадто для Вас, тоді навіщо ви все прочитали :) ?
Купуйте новий картридж!

До речі, картридж можна купити не обов'язково новий, можна заправлений у заводських умовах (відновлений). Головна перевага тут у тому, що заправку зробив інженер, а не аматор за незрозумілою технологією. Він значно дешевше нового, друкує відмінно, але стежити за чорнилом доведеться вам, т.к. інформація про рівень у ньому не перепрограмується як правило.
Це нормальна міжнародна практика, люди бережуть природу та свою кишеню.
І ще один момент: усі такі картриджі поголовно оригінальні! Не оригінальних просто немає через крайню високотехнологічність виробництва (розмір дюзи-мікрометри). Жодним чагарникам чи стороннім заводам таке не під силу. Чи не оригінали є тільки чорнильниці (резервуари з чорнилом), але це не наш випадок, на самому початку написано чому.

Це все.
У будь-якому випадку - удачі!

 

 

Записки нашого сервісного інженера

Башкатова Руслана.


  |  Jul 08, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх