Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Правильний сигнал Wi-Fi у квартирі

Правильний сигнал Wi-Fi у квартирі

Можливо, ця стаття деяким із вас і не принесе нового, але, можливо, ви й закріпите ваші знання. Адже хороший сигнал роутера не завжди залежить від того, закріплений він у найдальшому кутку квартири або ж у центрі. Але давайте по-порядку…
І, звичайно, першим пунктом буде розташування роутера. Його, як відомо, потрібно розмістити в самому центрі житлової площі, тоді сигнал рівномірно поширюватиметься по квартирі. До того ж необхідно встановити його якомога вище, адже сигнал поширюється в сторони та вниз.


До цього пункту можна додати, що роутер не варто розміщувати на кухні, так як мікрохвильові печі мають таку ж частоту (2,4 ГГц), до того ж не варто поряд розташовувати прилади з радіосигналами, наприклад, радіотелефон, відео- і радіоняні, галогенні лампи - Вони створюють перешкоди.
Якщо у вас роутер з антенами – вони повинні бути завжди у вертикальному положенні, якщо їхнє положення буде різним – сигнал буде поганим.
Ще одне маленьке зауваження – поруч із роутером не повинно бути металевих предметів, оскільки метал відображає сигнал Wi-Fi.
Ну, ось, з розташуванням визначилися, тепер поговоримо про частоту.
Сьогодні мало не в кожній квартирі стоїть маршрутизатор і таким чином вони заважають один одному і забивають частотні канали. Щоб інші не забивали сигнал роутера, можна за допомогою налаштувань на сторінці маршрутизатора перейти на інший канал Wi-Fi. До того ж, існують і спеціальні додатки, які покажуть максимально «незайняте місце».


Якщо модель роутера дозволяє працювати в діапазоні 5 ГГц (802.11а), необхідно перевести його на даний діапазон. Таким чином, ви дасте йому більше "свободи" від частотних перешкод.
Ну, і насамкінець, звичайно, перевіряємо наявність, так би мовити, «незареєстрованих користувачів» - сусідів, які користуються вашим Wi-Fi. Зробити це можна за допомогою спеціальних програм, які перевіряють наявність незаконно підключених пристроїв.
Сподіваємось, ці нехитрі махінації допоможуть збільшити швидкість вашого домашнього інтернету.


  |  Sep 19, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх