Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Нові процесори від Intel на основі Kaby Lake

Нові процесори від Intel на основі Kaby Lake

Компанія Intel офіційно представила процесори 7-го покоління, зокрема Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7 та Intel Core m3. Вони засновані на архітектурі Kaby Lake, яка є досконалішою версією Skylake і використовує той же 14 нм техпроцес. Через уповільнення впровадження нових техпроцесів компанія вирішила не використовувати стратегію «Тік-так», а один і той же технічний процес буде використовуватися в мікропроцесорних архітектурах Skylake, Broadwell і Kaby Lake. За інформацією виробника, продуктивність на 1 Ватт в 10 разів більша в порівнянні з процесорами Core першого покоління, тоді як Skylake всього в 8 разів ефективніша.


Спочатку обіцяють випустити двоядерні моделі, які використовуються для роботи в гібридних ноутбуках та планшетах. Процесори будуть виконані для роз'єму LGA 1151, підтримуватимуть оперативну пам'ять типу DDR3L та DDR4 об'ємом до 128 ГБ. Настільні версії використовують від 35 до 95 Вт, базова кількість ядер - 2 або 4, обсяг кешу 4-го рівня до 64 або 128 МБ. Kaby Lake має вбудовану підтримку USB 3.1 та Thunderbolt. Архітектура передбачає 16 ліній PCI Express 3.0 від процесора або 24 із Platform Controller Hub. Крім цього, чіпи матимуть можливість апаратного кодування та декодування відео та підтримку технології HDR.


Зараз представлені дві лінійки процесорів – Kaby Lake-Y (працюють у гібридних планшетах, TDP у 4,5 Вт, підтримка до 16 ГБ оперативної пам'яті) та Kaby Lake-U (працюють у ноутбуках, TDP у 15 Вт, підтримка до 32 ГБ оперативної пам'яті) .
Kaby Lake є проміжною ланкою між 14 нм Skylake і майбутньою 10 нм архітектурою Cannonlake. Intel очікує на появу нових пристроїв на базі процесорів Core 7-го покоління вже восени цього року.


  |  Aug 31, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх