Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Google закінчила розробку ОС Fuchsia

Google закінчила розробку ОС Fuchsia

Доброго часу доби. Розробники Google закінчили роботу над проектом нової операційної системи Fuchsia. Цікаво, що вони особливо не афішували його. І ось буквально минулого місяця на порталі GitHub були викладені фрагменти коду, а зараз там можна скачати безкоштовно всю операційну систему. Вона призначена для роботи на пристроях з дуже обмеженими ресурсами і якщо Android заснований на Linux, Fuchsia працює на базі LittleKernel (міні-операційка з невеликим ядром вагою 15-20 Кб). Крім цього, використовується система Magenta, призначена для більш продуктивних пристроїв та ПК.


У корпорації повідомили, що на сьогоднішній день компактними платформами їй служать Skylake, Broadwell, Acer Switch Alpha 12. З драйверами трохи складніше - вони поки що не всі написані під дані платформи. А в найближчому майбутньому можливо додадуть ще одну платформу Raspberry Pi 3.
Операційна система написана переважно мовою Dart, яку створили програмісти Google ще в 2011 році (альтернатива JavaScript).
З приводу сфери застосування цієї ОС розробники поки що мовчать, але деякі кажуть, що вона є послідовницею Android, а деякі – що суть її роботи з «Інтернетом речей». Всі ці розмови ґрунтуються на тому, що Fuchsia зібрана з двох операційних систем, як писалося вище.
Цікаво буде дізнатися, а в якій галузі все ж таки розробники застосовувати операційну систему.


  |  Sep 07, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх