Ремонт принтеров Академгородок, Заправка картриджей Святошино, Продажа компьютерной техники, Ремонт компьютеров

Google Chrome на Android – нові можливості

Google Chrome на Android – нові можливості

Ми використовуємо смартфони не тільки для дзвінків, але й для серфінгу в мережі, і використовуємо браузер за промовчанням Google Chrome. Компанія Google постійно його вдосконалює, щоб користувачеві було зручніше, простіше та швидше шукати інформацію. Про багато «примочок» ви можете знати, але існують і деякі функції, наприклад, спрощений пошук сторінок, швидке перемикання між вкладками або збереження сторінки у форматі PDF, про які ви ще не чули. Спробуємо розглянути їх детальніше.


Зумування однією рукою
Користувачі в основному для збільшення об'єкта на сторінці прикладають 2 пальці до екрану і розводять їх у різні боки. Але це зручно, коли екран невеликий або обидві руки можна використовувати. А що робити, якщо це планшет чи смартфон із великим дисплеєм, чи одна рука зайнята? Достатньо двічі швидко торкнутися пальцем екрану, тоді спрацює зум і об'єкт збільшиться. До того ж потрібна лише одна рука. А якщо текст з обох сторін оточений рекламою, при такому подвійному торканні він буде підлаштований під розмір дисплея. Ця функція є системною і працюватиме і в інших програмах.


Зміна масштабу


Ця функція ніби випливає з попередньої, а ось чому. Щойно розглянуте зумування не завжди спрацьовує, тому що деякі сайти не дають можливості скористатися ним або через обмеженість свого движка, або просто свідомо. Але є метод у Хромі – у «Налаштуваннях» є пункт «Спеціальні можливості», а в ньому «Примусово змінювати масштаб».
Пошук зі сторінки

  
Бувають випадки, коли при перегляді сторінки ми знаходимо невідомі слова, терміни, і для їхнього «розшифрування» ми відкриваємо нову вкладку, водимо це слово, шукаємо його, а потім повертаємося до вихідника. Але можна зробити простіше. На сторінці виділяємо необхідне слово, утримуючи палець на ньому до появи контекстного меню, внизу з'явиться панель з пошуком Google, яку можна витягнути вище і в якому ми бачимо пошукову видачу. Можна натиснути на посилання, а при натисканні «Назад» повернемося на вихідну сторінку.
Перемикання вкладок


При серфінгу інтернету ми відкриваємо купу вкладок. І якщо на комп'ютері ми бачимо їхні «шапки», то на смартфоні доводиться використовувати кнопку «Вкладки». Але є кілька способів швидкого перемикання - перший, провести ліворуч-праворуч або ліворуч по полю введення пошукового запиту для перемикання на сусідню вкладку і другий, провести вниз цим же пошуковим рядком, але якщо в першому випадку ви переключитеся на попередню або наступну вкладку , то у другому випадку ви побачите всі вкладки, відкриті у браузері та зможете вибрати необхідну вам. А якщо з відкритого переліку є непотрібна – достатньо провести по ній праворуч і вона закриється.
Закриваємо всі вкладки


У випадку, коли у вас відкрито багато сторінок і там не міститься важливої інформації, з'являється необхідність закрити їх усі. Для цього існує в меню функція "Закрити всі вкладки".
Корисні функції меню


Деякі корисні функції меню буквально «лежать на поверхні», але ми не згадуємо, коли вони потрібні. А дехто, може, навіть їх і не переглядав. Наприклад, «Недавні вкладки» - список переглянутих, але закритих вкладок за останній час, «Знайти на сторінці» - здійснює пошук конкретного тексту на сторінці, «Додати на головний екран» - створює посилання на робочому столі, що дуже зручно при постійному відвідуванні певного сайту, наприклад погода, курс.
Швидка навігація по меню
Ще одна корисна властивість Хрому на Android - на відкритій вкладці при виклику меню необов'язково натискати на три точки, достатньо прикласти до них палець і потягти вниз. На перший погляд, це не суттєво, але дуже зручно.
Заощаджуємо трафік


При роботі з мобільним інтернетом ми часто стикаємося з тривалим завантаженням сторінок, щоб уникнути цього в меню в «Налаштуваннях» існує функція «Економія трафіку», яка стискає контент перед завантаженням. Таким чином, сторінки завантажуються швидше, а трафік знижується. Але слід враховувати, що ця функція не працює на сайтах, що починаються з https.
Зберігаємо сторінку в PDF


Якщо вам потрібна поточна версія сторінки, а підключення до інтернету може бути обмежене, або взагалі відсутнє, можна у Хромі використовувати функцію «Зберегти як PDF», до якої ви можете потрапити при виборі «Друк».
Додаткові можливості


Google постійно вдосконалює свій браузер і у випадку, коли вам цікаві нові можливості, ви можете перейти на Бета-версію. Але варто пам'ятати, що корпорація не гарантує високу та стабільну якість роботи, як у масовій версії. Для цього вам необхідно в пошуковому рядку набрати chrome://flags і відкриються можливості, які відключені за замовчуванням. Але й тут не забуваємо, що не все буде добре працювати, тому слід перевірити працездатність, бо браузер «впаде» в самий невідповідний момент.
Файловий менеджер


Ще однією функцією може нас порадувати Хром – файловий менеджер. Щоб відкрити його, необхідно в адресному рядку ввести file:///sdcard/. Він звичайно не досконалий, але дозволяє не встановлювати окрему програму, та й до того ж, його можна винести на робочий стіл.
Безумовно, у Хромі є й інші корисні функції, наприклад, режим Інкогніто, синхронізація вкладок з іншими пристроями, де використовується даний браузер.


  |  Aug 30, 2016  |   0 Коментов  |  


Вверх